Cum să îți faci camera mai primitoare

Poză de StockSnap pe Pixabay.com 

Locuiești de ceva vreme în același apartament/garsonieră, și totuși simți că, cu trecerea timpului, nu te simți neapărat mai familiar cu locul, ci simți plictiseală, monotonie și poate chiar înstrăinare în propria cameră? E posibil ca în spatele acestor sentimente să fie factori externi, precum alte evenimente relevante din viața ta, ori poate o stare de letargie care te urmărește de ceva vreme și care nu are prea mare legătură cu locul unde trăiești. Dar e posibil ca un factor ce contribuie la sentimentele de însingurare și monotonie pe care le simți acasă să fie chiar .. casa, sau mai specific modul în care sunt amenajate camerele. Află din acest articol cum să îți ordonezi spațiul în care trăiești în așa fel încât să fie cât mai primitor pentru tine.

Aranjează-ți camera astfel încât să îți satisfacă nevoile

Un aspect foarte important în amenajarea oricărei camere este luminozitatea. Atunci când simți că ziua nu e chiar zi în camera ta, e posibil să fie din cauză că nu toată lumina poate pătrunde înăuntru. Se poate ca perdelele să fie prea opace, ori ca un obiect precum un dulap sau o bibliotecă să obstrucționeze razele solare din a ajunge în toată camera. După ce te asiguri că nimic nu mai blochează lumina din a umple camera, gândește-te care sunt locurile care vrei să fie cât mai bine luminate. Dacă dorești să ai o vizibilitate bună și soarele în față atunci când lucrezi la birou, mută-l lângă fereastră, iar dacă nu îți place să vezi niciun pic din razele strălucitoare dimineața când te trezești, mută patul în colțul cel mai întunecat al camerei.

Un alt lucru important de avut în vedere când vrei să îți faci camera mai primitoare e dezordinea, dar nu genul care duce cu gândul la murdărie, ci dezordinea care se referă la haos și impredictibilitate în ceea ce privește locațiile obiectelor. E tare posibil ca organizarea camerei să fie mult mai funcțională și prietenoasă dacă anumite zone din cameră sunt destinate specific unor anumite activități. Spre exemplu, asigură-te că locurile pentru depozitare sunt în aceeași zonă, și deci nu trebuie să te plimbi prin toată camera pentru a culege trei articole de îmbrăcăminte; sau asigură-te că toate materialele academice sunt în același sector, de preferat în jurul locului unde lucrezi, spre exemplu biroul.

Încă un lucru important de luat în considerare e funcționarea corespunzătoare a tuturor aparatelor. Există un anumit sentiment reconfortant atunci când știi că televizorul funcționează bine, frigiderul nu are probleme, prizele și panourile electrice sunt sigure, iar sistemele electric și de încălzire au o calitate generală bună. Dacă simți că există lipsuri în ceea ce privește echiparea electrică a locuinței tale, poți vizita tablourielectrice.ro, un magazin de electrice care oferă produse durabile și de calitate. Dormi altfel și te poți relaxa mai bine atunci când știi că locul unde trăiești e unul sigur în care ești protejat.

În final, e relevant de amintit faptul că sentimentele reci de monotonie și însingurare pot fi influențate de modul în care arată și funcționează locul în care trăiești, dar e bine să verifici și celelalte posibile cauze precum simptomele depresive ori probleme mai generale legate de perioada prin care treci.

Previous post Acoperișurile verzi protejează și extind durata de viață a membranelor