Produse fast food – afla de ce ai nevoie pentru a face cea mai buna shaorma!

Shaorma este una din cele mai iubite feluri de mancare fast food de la noi din tara. Este servita intr-o lipie sau pita plina cu carne, legume si sosuri. Originara din Orientul Mijlociu, shaorma este perfecta pentru o masa rapida.

In acest articol vom arunca o privire mai atenta asupra listei de produse fast food folosite cel mai des pentru a face shaorma, dar si pentru alte feluri de mancare aflate pe lista fast food-urilor si a restaurantelor.

Carnea

Unul dintre cele mai importante produse fast food pe care le vei regasi in shaorma este carnea, fie ca este de pui sau de vita, carnea este nelipsita.

Gustul aparte al carnii pentru shaorma este dat de condimentele si ierburile folosite, precum chimen, coriandru, boia de ardei, turmeric, usturoi etc; dar si de modul de gatire. Bucatile de pui sau vita sunt infipte pe o tepusa si gasite vertical, fiind folosit un grill rotativ.

Aceasta metoda de gatire asigura o carne suculenta si frageda, ceea ce face ca acest produs fast food sa fie atat de delicios.

Painea pita sau lipia

In mod traditional, shaorma este servita intr-o paine pita calda, moale si pufoasa. Aceasta este incalzita pe gratar inainte de servire, pentru a o face mai flexibila si mai delicioasa.

Unele variante de shaorma folosesc lipia in loc de pita. Aceasta arata ca o tortilla mai mare, subtire, moale si este la fel de gustoasa ca si pita.

Alegerea modului in care shaorma este servita depinde de preferintele personale, exista restaurante care folosesc alte produse fast food pentru a face shaorma, cum sunt chiflele rotunde sau lungi.

Sosurile

Shaorma este plina de sosuri gustoase, aromate care, pe langa savoare, adauga si o textura aparte preparatului.

Aceste produse fast food vin intr-o gama larga de arome, de la maioneza si ketchup-ul clasic la sosurile cu usturoi, cu tahini si ierburi.

  • Sosul cu tahini are la baza seminte de susan macinate, suc de lamaie si sare. Aroma sa este usor acidulata, cu o tenta de nuca si este o completare excelenta pentru aroma bogata a carnii de pasare sau de vita.
  • Sosurile care contin si usturoi au o textura cremoasa si usor acidulata. Aroma este pregnanta si se imbina perfect cu toate celelalte ingrediente.
  • Sosurile iuti sunt perfecte pentru iubitorii de mancare picanta. Acestea vin in mai multe variante, in functie de cat de picanta vrei sa fie shaorma.

Cartofi prajiti

Cartofii prajiti fac parte din categoria de produse fast food ce nu lipsesc din nici un restaurant. Asezonati cu sare, piper sau ierburi, cartofii sunt garnitura pe care toti clientii o vor cere.

Unii bucatari adauga cartofii prajiti in preparat, altii ii servesc separat, ca si garnitura. Acest lucru tine strict de preferinte.

Acestea au fost ingredientele obligatorii pe care le vei gasi in orice shaorma. Amestecul sau unic de condimente, texturi, ierburi si sosuri, fac din shaorma sa fie masa perfecta fie ca vorbim de un pranz sau o cina rapida.

Daca detii un restaurant fast food, tine minte ca ingredientele pe care le folosesti trebuie sa fie mereu de cea mai buna calitate atat pentru a motiva clientii sa revina, cat si pentru a-i motiva sa te recomande mai departe.

Tocmai de aceea, trebuie sa colaborezi cu cei mai buni furnizori din domeniu. La Cinar Distribution gasesti gama completa de produse pentru shaorma si nu numai. Verifica oferta acum!

Previous post <strong>Ce este legea 121, cui se adreseaza si cine te poate ajuta sa te asiguri ca o respecti?</strong><strong></strong>
Next post <strong>Cadouri de Paste: descopera cadoul delicios pe care toata lumea il va iubi!</strong>