Cum alegi corect o față de masă?

Pentru mulți reprezintă doar un element practic, însă fața de masă contribuie semnificativ la sporirea esteticii generale. Este un factor determinant în crearea unui aspect elegant. Însă, clasicele modele înflorate nu sunt deloc recomandate, ba din contră, nu fac decât să supraaglomereze spațiul. Totuși, există și variante care vin în completarea armoniei vizuale, dar trebuie alese cu atenție.

Alegerea feței de masă nu e o decizie de moment, ci implică mai mulți factori decât ai crede. În cazul unor proiecte de case elegante fiecare detaliu contează, mai ales când vine vorba de integrarea decorațiunilor. Mai multe sfaturi pentru o te bucura de o achiziție corectă afli în rândurile de mai jos.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi o față de masă?

Un proiect casa nu ar însemna nimic dacă nu ar prezenta elemente estetice originale, dar în același timp adecvate stilului de amenajare. Probabil și tu o folosești zilnic – fața de masă nu lipsește de pe mesele românilor – face parte din vibe-ul bucătăriei. Oferă un strat de protecție suplimentar obiectului de mobilier și în același timp marchează importanța un anumit eveniment. Așadar, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face achiziția. Pentru a-ți ușura munca, nu ezita să iei în considerare aspectele de mai jos:

  • Forma și dimensiunile mesei – Alege o variantă care se potrivește cu specificațiile mesei. Nu te orienta către un model standard pentru că există foarte mari șanse să dai greș. De asemenea, ia măsurătorile necesare și gândește-te cu cât ar trebui să fie fața de masă mai lungă decât marginile mesei.
  • Stil și design – Dacă ești adepta unor proiecte de case clasice, dar în același timp în ton cu tendințele, renunță la imprimeurile extravagante. Optează pentru nuanțe calde, neutre, care să marcheze frumos estetica bucătăriei. Arunca vechile mușamale cu flori viu colorate sau mesaje amuzante.
  • Tipul evenimentului – E vorba de o întâlnire casual cu membrii familiei sau organizezi un eveniment formal, cu sute de invitați? Determină mai întâi semnificația ocaziei și alege o față de masă în consecință. Regula generală e că în cazul reuniunilor de familie te poți orienta către modele de dimensiuni medii, cu aprox. 15-20 cm mai lungi decât marginile). În schimb, pentru cinele oficiale sau evenimentele mai speciale se folosesc variantele lungi până în pământ sau la câțiva cm deasupra solului.

Cele mai recomandate materiale pentru fața de masă

Cât de important este materialul în contextul în care fața de masă este supusă adesea petelor dificile de grăsime sau urmelor de deteriorare? Este unul dintre cele mai esențiale aspecte, mai ales dacă vrei să subliniezi așa cum se cuvine grandoarea unor proiecte case elegante.

Iată care sunt cele mai recomandate opțiuni:

  • Bumbac – Are un aspect natural, este ușor de curățat și este suficient de rezistent pentru a garanta mai multe utilizări. De asemenea, este disponibil într-o varietate de culori și modele.
  • In – Tocmai pentru că este un material mai pretențios, este inducat în cazul ocaziilor formale. Oferă un aspect sofisticat și poate împrospăta decorul general.
  • Poliester – Recunoscut pentru proprietățile durabile. Rezistă cu succes chiar și celor mai dificile pete. Este recomandat cu precădere utilizării în exterior.

Alege fața de masă potrivită și bucură-te de un design armonios!

Previous post Stomatologie de ultimă generație: Tehnici moderne de implant dentar la Cris Smile Studio
Next post Studiul GLAMI Year in Review: 48% dintre români au redus achizițiile de modă în 2023 din cauza inflației